Verkocht onder voorbehoud

De Dol (Bouwnr. 306) Almere

Omschrijving

NU IN VERKOOP
De Dol – vanaf € 276.750 v.o.n.
Circa 44 m2 GBO
Uitgebreide informatie en mogelijkheid tot inschrijven: projectwebsite degroene-eem.nl.

De Groene Eem
Modern wonen omgeven door groen

Op zoek naar een compacte woning met tuin in plaats van een appartement? Dan zijn deze nieuwe woningtypen in De Groene Eem perfect voor jou!

Deze nieuwbouwwijk in Oosterwold (Almere) heeft alles. Ze ligt in een natuurrijke, blijvend groene omgeving, heeft ruim opgezette straten, speelplaatsen en een buurtgebouw. De ideale mix van ontspannen en samenkomen.

DE DOL – vanaf € 276.750,- v.o.n.
Woonoppervlakte: ca. 44 m2 GBO
In het kort:
– Rug-aan-rug woning
– 1 slaapkamer
– 6 m2 externe bergruimte
– Perceel: tussen ca. 75 – 150 m2
– 1 toegewezen parkeerplaats in de wijk
– Koop of huur van technische installatie mogelijk

BUURTEN
De Groene Eem is zo opgezet dat je er verschillende ‘buurten’ kunt vinden. De uitstraling van de straat en de woningen vormen in ieder buurtje een familie. Afstemming in steen, kleur en metselverbanden vormen de basis voor de herkenbaarheid van de buurten. Ook de invulling van de groenvoorziening en de straatpatronen zijn per buurt afgestemd.

BUURTGEBOUW & SPEELVOORZIENINGEN
In de groene wig, centraal in De Groene Eem, vind je het buurtgebouw. Deze bijzondere plek ligt volledig ingebed in het landschap. In dit buurtgebouw kun je bijvoorbeeld je buren ontmoeten of samen kleinschalige buurtevenementen organiseren.

Buiten het buurtgebouw vind je verschillende speelplaatsen met allerlei speeltoestellen. Voor ieder wat wils.

Bij het buurtgebouw ontspringt ook “de nieuwe Eem” deze kringelt door de wijk onder andere langs verschillende kleinschalige stadslandbouw initiatieven.

De invulling van de speelplaatsen en bijvoorbeeld de stadslandbouw locaties zal op een later moment vorm gaan krijgen. Dit bepaal je namelijk -deels- samen met je buurtgenoten. Een moestuin, pluktuin of andere groene invulling? Er is van alles mogelijk.

VOORZIENINGEN
In de naastgelegen wijk ‘t Groene Wold bevindt zich een winkelcentrum. Hier vind je een Albert Heijn, Kruidvat, Aldi, Action en verschillende buurtwinkels. De biologische supermarkt Odin bevindt zich ook op loop-/fietsafstand van De Groene Eem.

Binnen een kwartier sta je met de auto in het centrum van Almere. Een fijne stad met zowel alle grote winkelketens als charmante lokale winkels. Genieten van een heerlijke lunch of diner doe je in een van de restaurants aan het horecaplein.

In Oosterwold is ook een basisschool. Naar verwachting opent medio 2024 een andere basisschool, direct naast de wijk, de deuren.

LEKKER NAAR BUITEN
Loop de wijk uit en je stapt zo één van de gebieden van Staatsbosbeheer in. Hier kun je naar hartenlust wandelen. Bovendien ben je op korte afstand zo in andere natuurgebieden in de omgeving. Maak een wandeling in de stadsbossen van Almere. Of pak de fiets en ga bevers spotten langs een van de vele oevers in het mooie landschap van Flevoland.

De omgeving van De Groene Eem kent ook verschillende mountainbike routes. Met een vignet op zak kun je er zo op uit voor een actieve fietsmiddag. En eenmaal thuis geniet je op de loungeset in je tuin van je heerlijke fietstocht.

WONEN IN OOSTERWOLD
De Groene Eem ligt in Almere in het Oosterwold gebied. Oosterwold is niet vergelijkbaar met andere wijken in Almere. Het gebied wordt gekenmerkt door haar weidse opzet en rijke diversiteit aan projecten en woningen in verschillende schalen. Onder meer een continu groen landschap, stadslandbouw, gemeenschapszin en duurzaamheid staan hierin centraal.

In de Groene Eem staat ‘De vrijheid in de natuur’ voorop. Ook is het mogelijk om met buurtgenoten gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Van het bijhouden van stadslandbouw in de vorm van (moes)tuinen tot het organiseren van evenementen in het buurtgebouw. Voor ieder wat wils. Samen met je buren komt de wijk tot bloei.?

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
9 maart 2024
Status
Verkocht onder voorbehoud
Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2024

Oppervlakten en inhoud

Wonen
44 m²
Inhoud
150 m³

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamer)
Aantal woonlagen
2

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin
Bekijk alle kenmerken

Overige media