Huis kopen in Lelystad: kies voor vrijblijvende kennismaking

Liefhebber van een groot huis en veel ruimte? Dan is Lelystad de ideale stad. Er zijn huizen te koop in Lelystad die liggen in moderne wijken, maar ook in een groene omgeving. Het aanbod aan woningen is divers. Of u nu een vrijstaand huis met veel ruimte, een appartement of een eengezinswoning zoekt: wij helpen u bij het vinden van uw ideale huis in Lelystad!

‘Kies voor vrijblijvende kennismaking’

Zo snel mogelijk in Lelystad een huis kopen? Zo gaat het in de praktijk!

Als u van plan bent om een nieuw huis in Lelystad te kopen dan is het zeer gewenst als u bij alle stappen goed weet wat u te wachten staat. Wenst u begeleiding tijdens de aankoop van een woning? Schakel onze ervaren makelaars in en wij helpen u bij alle stappen vanaf de zoektocht naar een huis tot aan de werkelijke aankoop.

Om een idee te geven van hoe het proces van een huis kopen in Lelystad in de praktijk er uit ziet, leest u hieronder 10 stappen:

#1 Het vertrekpunt: de hoogte van de hypotheek

De hypotheek geldt als het vertrekpunt van de zoektocht naar een nieuwe woning. Als u weet hoeveel u kunt lenen, dan weet u ook uit welke huizen u kunt kiezen.

#2 Bekijk het aanbod

Als u weet hoeveel u kunt lenen dan is het tijd om te kijken naar de huizen die te koop staan in Lelystad. Welke huizen vallen in uw prijsklasse? Houd ook rekening met extra kosten. Wilt u de badkamer verbouwen? Of wilt u liever budget beschikbaar houden voor de woonkamer.

#3 De bezichtigingen

Heeft u een leuk huis gevonden dat te koop staat in Lelystad? Dan kunt u een afspraak maken voor een bezichtiging. Als u kiest voor de aankoopbegeleiding van De 4 Linden dan brengen we eerst uw woonwensen in kaart en gaan we vervolgens op zoek naar de ideale woning. Tijdens het aankoopproces beschikt u altijd over een vast aanspreekpunt. Tijdens een bezichtiging zal dus altijd dezelfde makelaar meegaan.

#4 De waarde van het huis bepalen

Als u een huis heeft gevonden dat u wilt kopen en de woning valt buiten onze portefeuille, dan is het verstandig om zelf de waarde van het huis te laten bepalen. Het is zonde als u een bod uitbrengt terwijl het huis in werkelijkheid minder waard is.

#5 Bieden op het huis

Heeft u verschillende huizen bezocht? De waarde bepaalt? Wilt u een bod uitbrengen? Dan zijn er twee opties:

  • Optie 1: U doet direct een eindbod waarbij de verkoper alleen kan accepteren of weigeren. Onderhandelen is hier niet mogelijk. Dit kunt u eenmalig doen. Accepteert de verkoper niet, dan kunt u het huis in Lelystad niet aankopen.
  • Optie 2: Onderhandelen over de prijsvraag. Bij deze optie doet u een bod en kan er heen en weer geboden worden. De koper wil hier een zo laag mogelijke prijs, de verkoper een zo hoog mogelijke. Een belangrijk tip van ons: Bepaal voor uzelf vooraf wat u maximaal wilt betalen voor het huis.

#6 De koopakte

Als de verkoper het bod heeft geaccepteerd dan is de volgende stap het opstellen van de koopakte. Hierin wordt vastgelegd wat de afspraken zijn omtrent de aankoop van de woning in Lelystad.

#7 Het afsluiten van de hypotheek

Wanneer de koopakte is opgesteld, is het tijd om bij de bank uw hypotheek definitief af te sluiten. Indien u hier begeleiding bij wenst dan brengen onze makelaars u uiteraard graag in contact met een goede adviseur.

#8 Bouwkundige keuring

Koopt u een huis uit een relatief oud bouwjaar? Dan is het verstandig om een technische bouwkeuring uit te laten voeren.

#9 Taxatie van de woning

Als u een hypotheek wilt afsluiten dan moet u naar alle waarschijnlijkheid een onafhankelijk taxatierapport aanleveren. Dit moet gebeuren door een onafhankelijke taxateur.

#10 Langs bij de notaris

De laatste stap is om langs te gaan bij de notaris. Met de getekende koopakte en de afgesloten hypotheek hoeft u alleen nog maar langs de notaris te gaan op de dag van de overdracht. Hier wordt de aankoop van een huis in Lelystad definitief

Benieuwd naar de nieuwbouwprojecten in Almere? Klik dan op de link. Onze makelaars in Almere staan voor u klaar.

Waarom wij een goede match zijn!

Als u een woning wilt kopen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij ondersteunen u tijdens het gehele aankooptraject. Want een huis kopen, is een van de belangrijkste beslissingen in uw leven. Alles moet in orde zijn en een aankoop kan al op kleine details stuk lopen. Om u zo goed mogelijk te helpen bij een woning kopen in Lelystad hebben wij een heldere werkwijze:

  • No Cure No Pay principe = geen risico Wij vinden het belangrijk dat u tijdens het gehele project een prettig gevoel heeft bij onze samenwerking. Wij staan dan ook voor een No Cure No Pay principe. U betaalt pas voor makelaarskosten als u het huis hebt aangekocht.
  • Persoonlijke en snelle communicatie Wij staan voor duidelijke taal en een transparante samenwerking. Snelle communicatie en slagvaardigheid spelen hier in ook een belangrijke rol. U kunt dan ook contact met ons opnemen via de telefoon, de mail of via WhatsApp.
  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek U kunt bij ons vrijblijvend op gesprek komen om te kijken of wij een goede match zijn. Onze makelaars staan klaar om u te helpen om uw ideale huis te kopen in Lelystad. Het gesprek is volledig vrijblijvend, u zit nergens aan vast.
  • Grote portefeuille Wij hebben een grote portefeuille met huizen te koop in Lelystad. Dit betekent dat we zowel veel verkopers als potentiële kopers in onze portefeuille hebben. Dit is een groot voordeel voor onze klanten. Als we een huis vinden dat bij uw woonwensen past dan kunnen we snel schakelen.
  • Ervaring in lokale markt (Lelystad) = altijd beste prijs voor onze klanten Door onze jarenlange ervaring hebben we veel marktkennis opgedaan in Lelystad. Hierdoor weten we welke prijzen acceptabel zijn en welke niet. Zodoende weten wij altijd de beste prijzen voor onze klanten te behalen!

Wil je een huis verkopen in Lelystad? Met onze lokale kennis kunnen we altijd de beste prijs voor je woning krijgen.

Bekijk ons aanbod