Huis kopen in Almere: lokale marktkennis = altijd de beste prijs

In Almere vindt u verschillende type woningen. Van starterswoningen tot vrijstaande huizen, Almere heeft het allemaal. Wilt u een woning kopen? Wij helpen u graag bij het vinden van een woning die het beste bij u past. Almere is een jonge en bruisende stad met verschillende stadsdelen. Zo is er voor ieder wat wils. Er zijn delen waar u van de natuur en rust kunt genieten. En er zijn ook delen waar u heerlijk kunt shoppen en terecht kunt voor een avondje uit.

Wij helpen u graag bij het kopen van een nieuwe woning in Almere!

‘Altijd de beste prijs’

Onze werkwijze tijdens de aankoop van een woning in Almere

Als u naar ons aanbod kijkt dan ziet u dat er vele verschillende soorten huizen te koop zijn in Almere. Vanwege onze grote portefeuille (lees: woningaanbod) bent u bij De 4 Linden makelaardij aan het juiste adres. Een huis kopen in Almere is een grote stap voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op een ervaren makelaar die naast het in kaart brengen van de woonwensen en het onderhandelen van de beste prijs ook ervaren is in het regelen van het gehele aankoopproces.

Wij geloven in een transparante werkwijze waar er ruimte is voor een persoonlijke benadering:

 • No Cure No Pay
  Wij doen er alles aan om te zorgen dat u uw ideale huis vindt. Zolang dit nog niet is gelukt werken wij op een No Cure No Pay basis. Dit houdt in dat u geen risico loopt dat er onnodige kosten worden gemaakt.
 • Altijd bereikbaar: ook via WhatsApp
  Wij staan voor een transparante en nauwe samenwerking. Wij vinden dan ook dat we goed bereikbaar moeten zijn. We zijn bereikbaar via de mail, telefoon of via de WhatsApp.
 • Eerst even vrijblijvend kennismaken? Dat kan!
  Graag maken we geheel vrijblijvend een afspraak om te kijken of er een goede klik is en om samen uw woonwensen in kaart te brengen. Naar aanleiding van dit gesprek zoeken wij naar het juiste aanbod. U zit nergens aan vast, maar u krijgt een helder beeld van het woningaanbod in Almere. Dit is voor ons de basis van een prettige samenwerking
 • Grote portefeuille = ruim aanbod aan woningen
  Wij beschikken over een grote portefeuille aan huizen te koop in Almere. In de praktijk betekent dit dat we snel kunnen schakelen en op korte termijn een geschikte woning in Almere kunnen vinden. Kortom: in samenwerking met onze makelaars vindt u een woning die past bij uw wensen.

Huis kopen in Almere: Hoe gaat dit in de praktijk?

Het is belangrijk dat u zich goed oriënteert en kijkt naar de diverse mogelijkheden. Het kopen van een huis is niet zo maar iets en daarom is het belangrijk dat u zich goed laat bijstaan door een ervaren makelaar met lokale marktkennis. Hieronder wordt globaal beschreven hoe het aankopen van een huis er in de praktijk aan toe gaat:

 • Hypotheek: wat is de hoogte
  Voordat u op zoek gaat een huis in Almere is het belangrijk dat u weet hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Zodoende kunnen we sneller in kaart brengen welke huizen in aanmerking komen.
 • Zoeken naar een geschikte woning
  De hoogte van het te lenen bedrag is bekend. Nu is het mogelijk om de zoektocht op een effectieve manier te starten.
 • Huis bezichtigen
  Bij de volgende stap worden er huisbezichtigingen in gepland. Mocht u gebruikmaken van een aankoopmakelaar dan is de makelaar altijd aanwezig tijdens de bezichtigingen.
 • Waardebepaling van een huis
  Als u een bod wilt uitbrengen dan is het belangrijk om een eigen waardebepaling van het huis te laten doen. U wilt namelijk niet meer betalen dan het huis daadwerkelijk waard is. Onze ervaren makelaars beschikken over voldoende marktkennis om de waarde van een woning goed in kaart te brengen. Let op! Een waarde adviseren aan een koper kan alleen plaatsvinden als de woning niet in ons eigen woningaanbod is opgenomen. Benieuwd naar de nieuwbouw in Almere? Klik op de link voor meer informatie.
 • Het uitbrengen van een bod
  Als een droomhuis is gevonden, alles tijdens de bezichtiging er goed uitzag en de waardebepaling is afgerond dan is het tijd om een bod uit te brengen. Hier zijn dan twee mogelijkheden:
  1. Het plaatsen van een eindbod: de verkoper heeft dan de mogelijkheid om dit bod te accepteren of te weigeren. Weigert de verkoper, dan gaat de aankoop niet door.
  2. Onderhandelen over de prijs: bij deze mogelijkheid wordt er door de koper en verkoper onderhandeld waarbij de verkoper een zo hoog mogelijk bedrag wilt en de kopende partij een zo laag mogelijk bedrag wilt. Het voordeel van een aankoopmakelaar van De 4 Linden is dat we ervaring hebben in de woonprijzen in de desbetreffende buurt en niet onderhandelen vanuit emotie.
 • Koopakte afsluiten
  Als de andere partij een bod heeft geaccepteerd dan kan de koopakte worden opgemaakt. Dit is het document waarin de koper en verkoper de afspraken omtrent het kopen van de woning hebben vastgelegd.
 • Hypotheek afsluiten
  Nu u daadwerkelijk uw huis koopt in Almere is het tijd om ook uw hypotheek definitief af te sluiten.
 • Bouwkundige keuring
  Het is verstandig om in het geval van een ouder huis ook nog een bouwkundige keuring te laten ondergaan. Hier kunnen eventuele verborgen gebreken aan het licht komen. Het bouwkundige rapport geeft samen met een taxatierapport een objectieve waarde van het huis.
 • Woningtaxatie
  De hypotheekverstrekker wil zekerheid hebben over de waarde van de woning. Hiervoor willen zij een onafhankelijk taxatierapport ontvangen van een onafhankelijke taxateur.
 • Notaris
  Als de koopakte is getekend en de hypotheek is aangevraagd ga je op de dag van de overdracht naar de notaris om daadwerkelijk eigenaar van de woning te worden.

Dit zijn de stappen die u doorloopt als u een huis gaat kopen in Almere. Wij ondersteunen u door het gehele proces zodat u zo snel mogelijk van huis kunt genieten.

De voordelen van aankoopbegeleiding door De 4 Linden op een rijtje

Hieronder worden de voordelen van de aankoopbegeleiding van De 4 Linden op een rijtje gezet:

 • Lokale marktkennis = onderhandelen voor de beste prijs
 • Begeleiding op juridisch gebied: bijvoorbeeld bij het opstellen van een koopcontract
 • Intakegesprek: geheel vrijblijvend

Naast Almere zijn we ook actief in Lelystad en Vollenhove. Voor meer informatie omtrent Lelystad. Klik op huizen te koop in Lelystad of huis verkopen in Lelystad.

Bekijk ons aanbod