Appartement verkopen of kopen in Almere: wij gaan voor de beste prijs!

Bent u op zoek naar een appartement in Almere? Dan staat u voor een belangrijke beslissing in uw leven. Bij het kopen van een appartement komt vaak net iets meer kijken dan bij een huis. Een appartement zit in een gebouw dat u met andere deelt. Tevens zitten er in het gebouw ook onder andere gezamenlijke ruimten. Hier gelden vaak bepaalde regels waardoor u bij een appartement in Almere gebonden bent aan andere bepalingen.

‘No Cure No Pay = géén onnodige kosten!’

Appartement in Almere & Vereniging van Eigenaren

Als u een appartement in Almere koopt dan bent u volgens de wet verplicht om u aan te sluiten bij een Vereniging van Eigenaren (VvE). Als nieuwe eigenaar wordt u hier automatisch lid van. Een Vereniging van Eigenaren staat ingeschreven bij de KvK, beschikt over een collectieve opstalverzekering en belegt eenmaal per jaar een vergadering. Daarnaast heeft een VvE vaak een spaarpot voor onderhoud. Een VvE bepaalt ook dat alle bewoners gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van gezamenlijke ruimten zoals o.a. gangen, trappen, liften en hallen.

Aandachtspunten tijdens de aankoop van een appartement

Als u op zoek bent naar appartementen in Almere dan zijn er een aantal zaken waar u zich goed op moet voorbereiden. Om een idee te geven van dit proces leest u hieronder een aantal tips:

#1 Het appartement

Als u een appartement gaat (ver)kopen, dan is het belangrijk dat u tijdens de bezichtiging de staat van de woning goed controleert. Er zijn een aantal vragen die u zichzelf moet stellen tijdens het zoeken naar een appartement:

  • Past dit appartement bij mij?
  • Hoeveel ruimte is er aanwezig in het appartement?
  • Hoe is het appartement onderhouden?
  • Moet ik nog veel doen aan dit appartement? Zijn er lekkages of iets dergelijks?
  • Past de vraagprijs binnen mijn budget?

#2 Laat het gebouw onderzoeken

Zeker in een ouder gebouw kan het zo zijn dat er veel onderhoud nodig is buiten uw appartement om. Omdat u lid van de VvE van wordt als u een appartement koopt, kunt u al in korte tijd opdraaien voor dergelijke situaties. Het is daarom verstandig om een expert in te schakelen om het gebouw te laten controleren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Makelaardij De 4 Linden is zeer ervaren in het verkopen en aankopen van appartement. Wij hanteren de no cure no pay werkwijze. Hierdoor betaalt u pas als een woning daadwerkelijk verkocht is. Een van onze makelaars komt graag bij u langs om u hier vrijblijvend meer over te vertellen.

#3 Extra onderhoud voor het gebouw

Als u een appartement koopt, dan wordt u dus lid van de VvE. Dit betekent dat u zult meebetalen aan het onderhoud van het gebouw. Veel VvE’s bouwen een spaarpot op om hier van onderhoud te betalen. Het is van belang te onderzoeken of de spaarpot voldoende is en u moet er rekening mee houden dat er maandelijks een bepaalde inleg van u wordt verwacht.

#4 Splitsingsreglement en gezamenlijke ruimtes

Het splitsingsreglement geeft aan welke gedeeltes van het gebouw van welke bewoners zijn en welke gedeeltes gezamenlijke ruimtes zijn. Eigen ruimtes zijn natuurlijk de appartementen, maar ook ruimtes zoals de berging of andere opslagruimtes vallen hieronder. Openbare ruimtes zijn bijvoorbeeld gangen, trappen, liften en hallen.

Een koopappartement is een grote stap

Een appartement kopen, is dus op ‘papier’ iets ingewikkelder dan een huis kopen. De VvE brengt vele verantwoordelijkheden met zich mee, maar heeft ook als groot voordeel dat de kosten worden gedeeld. Bij een woonhuis moet u al het onderhoud zelf betalen. Als u op zoek bent naar een appartement in Almere dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden. Wij kunnen u ondersteunen bij de aankoop van een huis in elk stadsdeel. Dus wij ondersteunen u ook bij specifieke zoektochten zoals kopen in Almere Poort!

5 redenen waarom wij een goede ‘match’ zijn

Verwacht van ons geen ingewikkelde taal maar nuchtere makelaars in Almere die zich graag inzetten voor het verkopen of aankopen van een appartement. Hieronder worden een aantal voordelen beschreven:

  • Lokale marktkennis: altijd de beste prijs voor de aankoop of verkoop van een appartement in Almere
  • NVM Makelaar: wij voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen van vakorganisatie
  • Intakegesprek = vrijblijvend & gratis: we komen graag uw kant op voor een afspraak
  • No cure no pay werkwijze: géén onnodige kosten of risico’s
  • Wij verzorgen de volledige (online) presentaties van uw appartement of koopwoning Almere (inclusief visuele rapportage)

Bekijk ons aanbod